Brussels, Belgium
Verboekhoven Square Footbridge
+
PROJECT

10.065 | Verboekhoven Square Footbridge

This project consists in the redesign of Place Eugène Verboekhoven, widely known in Brussels as the ‘Cage aux ours’ (‘Bear pit’). This square shows a peculiar relief and is divided in two by a railway line. The proposal by MSA and Ney & Partners was to reunite the square with a steel footbridge which acts more as a public space than an engineering structure. It offers a central crossing of the square and, thanks to a system of steps serving as stands, provides an alternative to the heavily used existing benches.

PROJECT DATA
Mission
Complete mission for architectural and structural design.
Study
2011
Execution
2012-2013
Client
Renovas - Municipality Schaerbeek
Budget
€560.000
Length
25m
Area
175m2
Architect
Ney & Partners - MSA
Site
Brussels, Belgium show on mapshow on map
Image credits
Serge Brison - MSA

share this