Houffalize, Belgium
Salt storage warehouse
+
PROJECT

19.011 | Salt storage warehouse

The ‘Hangar à sel de Houffalize’ is a 440 m² (18,5 m x 24 m) warehouse dedicated to the storage of salt that will be spread on the roads during winter frosts. The load bearing structure consists of four timber frames and of 3 inclined CLT walls that are in contact with the salt. The CLT panels play a major role in the wind stabilization of the frames and of the entire structure.

PROJECT DATA
Mission
Complete mission for architectural and structural design and execution mission.
Study
2019-2021
Execution
2020-2021
Client
SPW Wallonie
Area
440m2
Architect
Goffart Polomé Architectes
Site
Houffalize, Belgium show on mapshow on map
Copyrights
Antoine Richez
DISTINCTIONS
Grand Prix d'Architecture, Prix spéciales du jury de Wallonie 2021.

share this