Ghent, Belgium
Renovation City hall Ledeberg
+
PROJECT

09.037 | Renovation City hall Ledeberg

The project hosts the municipal offices, police station and a public ballroom. The existing façade, wedding hall and court of justice had to be maintained. The concept for the new structure consists of a ‘table’ with steel columns and beams supporting 11 m long hollow core slabs. By limiting the distance between columns, the steel beams were integrated within the thickness of the slab. Above the preserved parts of the existing building, a sophisticated construction sequence was elaborated. At the rear of the building, four annexes have been added, each having their own structural concept. The extension above the existing wedding hall was a challenge in its own right, since no support in this part were allowed.

PROJECT DATA
Mission
Complete mission for C & S engineering.
Study
2009-2010
Execution
2012-2016
Client
City of Ghent
Budget
€7.000.000
Architect
DVVT Architecten
Site
Ghent, Belgium show on mapshow on map
Copyrights
Filip Dujardin

share this