Luxembourg, Luxembourg
Renovation Bierger-Center
+
PROJECT

07.029 | Renovation Bierger-Center

The Bierger-Center’s includes the refurbishment of the existing buildings, new building to house the wedding hall, the reception room and technical rooms, and a suspended steel footbridge connecting the centre to the City Hall. The steel footbridge includes a pair of suspension cables. The footbridge is an internal space with a glass façade. The support on the existing City Hall is as light as  possible in order to limit work on the existing building.

PROJECT DATA
Mission
Complete mission for civil and structural engineering for the different parts of the renovation and footbridge.
Study
2008-2010
Execution
2010-2014
Client
City of Luxembourg
Budget
€16.000.000
Area
4.600m2
Architect
STEINMETZDEMEYER
Site
Luxembourg, Luxembourg show on mapshow on map
Copyrights
C. Weber
DISTINCTIONS
Bauhärepräis 2016.

share this