Nijmegen, Netherlands
Pavillion Nijmegen
+
PROJECT

17.082 | Pavillion Nijmegen

Construction of a temporary visitors’ pavilion for the ‘Nijmegen European Green Capital 2018’. The pavilion is built in wood, with freshly cut trees placed one on top of the other. Their drying process will cause a reduction of 40 cm in the length of the structure.
Pre-stressing cables are installed inside of the wooden elements, and flexible high-yield steel plates will permit to recalibrate tension during the shrinking process of the wood. Two steel gantries serve as wind bracing.

PROJECT DATA
Mission
Complete mission for C & S engineering.
Study
2017-2018
Execution
2018-2018
Client
City of Nijmegen
Area
62m2
Architect
NP-Bridging - Ney & Partners
Site
Nijmegen, Netherlands show on mapshow on map
Copyrights
Ney & Partners

share this