Brussels, Belgium
Nursery ‘Galatea’
+
PROJECT

11.004 | Nursery ‘Galatea’

The renovation of this large mansion includes offices on the ground floor and two duplex apartments on the upper floors. The rear of the property and the outdoor space have been transformed into a nursery for about 50 children. The roof of the day care center is a folded structure that carries a roof garden. The roof consists of strips of various sizes and slopes. A parametric study of the roof construction allowed us to address the architectural constraints and ally them to the behaviour of the structure. Massive laminated panels proved very suitable for this application.

PROJECT DATA
Mission
Complete mission for civil and structural engineering.
Study
2011-2013
Execution
2013-2014
Client
City of Schaerbeek
Budget
€1.750.000
Area
1.134m2
Architect
Atelier De Visscher & Vincentelli
Site
Brussels, Belgium show on mapshow on map
Image credits
Alexandre Van Battel

share this