Antwerp, Belgium
Glazed roofs Osterrieth House
+
PROJECT

13.019 | Glazed roofs Osterrieth House

Starting from historic construction research, a reconversion vision has been  developed for the Osterrieth House. For the design of the glazed roofs, a slender structure with maximum visibility towards the existing skylights is the project’s starting point. Where rococo assumes a sumptuous styling, the steel structures consist of subtle roundings and curved lines as a reference to the stylistic elements of the Osterrieth House. It is also a clear reference to the works of Vasarely, where curved lines and patterns are used to suggest an expressive spatial effect.

PROJECT DATA
Mission
Design and entire study of the glazed roofs.
Study
2015-2016
Execution
2016-2017
Client
Athelean nv
Budget structure
€905000
Area
217m2
Architect
Ney & Partners
Site
Antwerp, Belgium show on mapshow on map
Image credits
Jasper Léonard - Ney & Partners

share this