Vannes, France
Footbridge Station Vannes
+
PROJECT

20.055 | Footbridge Station Vannes

The footbridge, located roughly on an axis running from Rue des Quatre Frères Creach to Rue Nomeny, crosses the railway tracks perpendicularly over a total length of 60 m. On either side of the footbridge, the persons with reduced mobility, pedestrian and cyclist links are integrated into a large “rotunda”, and are materialised in three distinct elements forming a radial composition: a central lift, a semi-circular staircase and a spiral ramp. This is the most compact organisation possible, allowing direct access between the urban space and the footbridge, protected from the weather. This circular and central composition gives an exceptional spatial quality to the whole with the lift as the focal point. Rising to 13.8 m, it becomes a beacon of light at night, a strong element of appeal in the new Vannes station area.

PROJECT DATA
Mission
Complete mission for architectural and structural design.
Study
2021
Client
Golfe Morbihan - Vannes Agglomération
Budget
€7.600.000
Length
60 m
Architect
Ney & Partners
Site
Vannes, France show on mapshow on map
Copyrights
Ney & Partners - bmd3D

share this