Bourg-Les-Valence, France
Footbridge Bourg-Les-Valence
+
PROJECT

16.084 | Footbridge Bourg-Les-Valence

The topography and limited space on the Barjon wharf, on the city side, meant that sufficient length had to be provided for access ramps for all members of the public. The combination of the alignment, the elevated walkway and the structural typology result in a unique and fascinating spatial object. It is precisely this spatiality and the design of the unique mast that define the identity of the new bridge. Hierarchically dominated by these two powerful features, all other elements (decking, railings, abutments, etc.) are simple and direct.

PROJECT DATA
Mission
Complete mission for architectural and structural design
Study
2016-2020
Execution
2021-2022
Client
Ville de Bourg-Les-Valence
Budget
€3000000
Length
110m
Area
330m2
Architect
Ney & Partners
Site
Bourg-Les-Valence, France show on mapshow on map
Copyrights
Ney & Partners

share this