Albi, France
Footbridge Albi
+
PROJECT

13.059 | Footbridge Albi

On the outskirts of the Episcopal City of Albi, a UNESCO World Heritage Site, the new pedestrian and bicycle link along the railway viaduct will improve connectivity between the neighbourhoods of Castelviel and Pratgraussal. The structure consists of a triangular metal box section that widens to form viewing points. The slenderness, the clear, pastel-blue glossy underside and the filigree stainless steel railing all impart a feeling of intangibility and evanescence, interacting with the massiveness and rationality of the viaduct.

PROJECT DATA
Mission
Complete mission for architectural and structural design.
Study
2013-2015
Execution
2016-2017
Client
Communauté d'agglomération de l'Albigeois
Budget
€5.500.000
Length
200m
Area
1000m2
Architect
Ney & Partners - MS-A
Site
Albi, France show on mapshow on map
Copyrights
Ney & Partners, Sébastien Pioch - Grand Albigeois

share this