Leuven, Belgium
Extension ‘De Hoorn’
+
PROJECT

16.010 | Extension ‘De Hoorn’

The building has two components, each of which having its own structural logic. The part with the offices consists of large span structures realized with precast hollow core slabs supported on prefabricated facade beams and columns. This creates an open plan for the architecture and services. The second part, where the skybox and the residences are located, is constructed with pre-slab floors supported by the facade and the central core, as well as a few interior load-bearing concrete walls.

PROJECT DATA
Mission
Complete mission for C & S engineering.
Study
2017-2019
Execution
2018-2019
Client
De Hoorn
Budget structure
€1.600.000
Budget
€7.500.000
Area
5.500m2
Architect
360 Architecten
Site
Leuven, Belgium show on mapshow on map
Copyrights
Johnny Umans

share this