Antwerp, Belgium
Extension Art Centre ‘deSingel’
+
PROJECT

03.022 | Extension Art Centre ‘deSingel’

Extension of the Arts Centre deSingel and of the Hogeschool Antwerpen (music conservatorium).
The project is divided in two parts: the Hoogbouw, a ‘flat’ tower including two concert halls and several rehearsal and theatre rooms, and the Laagbouw which contains a large multi-purpose hall (stage and workshop rooms) as well as an exhibition room, a restaurant/cafeteria and administrative and technical rooms, etc…

PROJECT DATA
Mission
Complete mission for C & S engineering.
Study
2004-2008
Execution
2008-2010
Client
Flemish Community / Conservatorium Antwerp
Budget
€16.200.000
Area
17.500m2
Architect
Stéphane Beel Architects
Site
Antwerp, Belgium show on mapshow on map
Copyrights
J.L. Deru
DISTINCTIONS
Winner of an international architecture contest.

share this