Ghent, Belgium
Cohousing Bijgaarde
+
PROJECT

17.033 | Cohousing Bijgaarde

The Bijgaarde Park, the former Malmar factory, accommodates the largest sustainable cohousing project in Belgium. It is composed of housing units for 57 families in three different buildings. One of the buildings houses a neighbourhood health centre with a car park for 24 cars which has been designed to allow for  conversion towards more offices or housing to respond to future needs. Most of the former factory was demolished, but some characteristic brick walls and shed roofs were included in the new design. The neighbouring park is expanded and interwoven into the project.

PROJECT DATA
Mission
Complete mission for C and S engineering.
Study
2016-2018
Execution
2019-2021
Client
Cohousing Biotope, Burgerlijke Maatschap De Spore, Burgerlijke Maatschap Wijgaard, WGC Kapellenberg, Sogent
Area
13.000m2
Architect
Bogdan & Van Broeck
Site
Ghent, Belgium show on mapshow on map
Copyrights
Bogdan & Van Broeck - Koen Van Damme

share this