Brussels, Belgium
Canopy Place Rogier
+
PROJECT

06.050 | Canopy Place Rogier

The central structure located on the new Rogier square is a large, round canopy made of steel and tensile. The canopy covers the entrance of the subway, bus stations and a part of the road. In order to reduce interference with existing elements on the site, the chosen typology reduces the number of columns so as to avoid a barrier to the existing environment. The canopy rests on a central shaft which also constitutes an architectural focal point in the square.

PROJECT DATA
Mission
Complete mission for civil and structural engineering of a canopy in steel, glass and ETFE.
Study
2006-2010
Execution
2010-2015
Budget
€20.000.000
Length
64m
Architect
Xaveer De Geyter Architecten
Site
Brussels, Belgium show on mapshow on map
Copyrights
XDGA - Ney & Partners - Filip Dujardin

share this